ZVÁRANIE

presné zváranie metódami MIG/MAG, TIG

Našim zákazníkom ponúkame kvalifikované manuálne a mechanizované zváranie metódami MIG/MAG a metódou TIG. Od roku 2022 navyše disponujeme novou zváračskou halou na ploche 400 m2, kde sa nachádza 6 zváračských pracovísk. Zváracie práce vykonávajú profesionálni a skúsení zvárači s niekoľkoročnou praxou.

Zvárame komponenty a zostavy rôznej veľkosti a zložitosti, štandardne do objemu 1m3 a hmotnosti do 50 kg. Dodržiavanie noriem a predpisov počas zvárania je u nás samozrejmosťou, čoho garantom je aj udelený certifikát EN ISO 3834-2.

Stroje / Technológie

Zváranie metódou MAG/MIG

Jedná sa o najčastejšie využívaný zvárací postup, ktorý umožňuje dosahovať vysoké rýchlosti zvárania. V oboch prípadoch ide o zváranie v ochrannej atmosfére, rozdiel spočíva v používanom plyne. Pri metóde MIG sa využíva prúd inertného plynu (argón / zmes argónu a hélia) a pri metóde MAG sa využíva aktívny plyn ( CO2 a jeho zmesi). Metóda MAG sa volí pri zváraní nízko-, stredne a vysokolegovaných ocelí. Pri spracovaní neželezných kovov ako hliník, horčík, titán sa využíva metóda MIG. Očistenie zvarov a ich následné prebrúsenie sú u nás samozrejmosťou.

Zváranie metódou TIG

Ide o náročnejšiu metódu než MIG/MAG, keďže zváranie elektrickým oblúkom v ochrannej atmosfére inertného plynu je plne manuálne. Zvárač vedie jednou rukou horák a druhou rukou pridáva prídavný materiál vo forme zváracej tyče (drôtu). Táto metóda je teda náročnejšia, a vyžaduje si skúseného a zručného zvárača. Výhodou je vysoká kvalita zváraného spoja a pri zváraní nedochádza k tvorbe rozstreku. Metóda je vhodná predovšetkým pre nerez, hliník a jeho zliatiny.

Sprievodné technológie

Závitovanie

Do vyrezaných plechových dielov režeme závity od M3 do M20. Realizujeme termické vŕtanie a tvárnenie závitov od M5 do M10.

Práškové lakovanie

Na vlastnej lakovacej linke vaše plechové diely nalakujeme odolnou práškovou farbou, stačí zadať požadovaný odtieň RAL.

Často kladené otázky

Oceľové, nerezové a hliníkové plechy, brúsený nerez, aluzink, ferozink, lakoplastované plechy, obojstranne fóliované plechy, hliníkove zliatiny a ďalšie…

Dĺžka výroby závisí od zložitosti dielu. Jednoduché výpalky budú hotové o 3 dni.

Svoje požiadavky posielajte na našu emailovú adresu dopyt@metakov.sk

Pre rýchle vybavenie nám zašlite výkresovú dokumentáciu v pdf, dxf, dwg, step formáte.